Parsa on nyt parasta – broccoliinista kevään uusi hitti? 4

Näin kokkaat satokauden parhaista

Kevään odotettuun herkkuun, vihreään tankoparsaan, törmää nyt ensimmäisenä S-kauppojen hevi-osastoilla. Parsa on viime vuosina vakiinnuttanut asemansa suomalaisten ruokapöydissä ja sen satoa tiedetään keväisin jo innolla odottaa.

Satokauden parhaimpia on nyt myös broccoliini eli varsiparsakaali, josta saattaa hyvinkin tulla tämän kevään hittikasvis.

– Varsiparsakaali herätti kiinnostusta jo viime vuonna ja uskon sen nousevan suosikkikasvisten joukkoon kevään ja kesän aikana. Eikä ihme, sillä varsiparsakaali on helppokäyttöinen ja monipuolinen. Sen voi syödä kokonaan, valikoimajohtaja Antti Oksa SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta juttelee.

Satokausikalenterin kanssa yhteistyössä valitut huhtikuun satokausituotteet ovat:

  • Vihreä tankoparsa, Espanja/Unkari
  • Kukkakaali, Espanja
  • Broccoliini, Espanja
  • Papaija, Ecuador
  • Passionhedelmä, Kolumbia
  • Ananaskirsikka, Kolumbia
  • Sitruuna, Espanja

Sitrukset ja inkivääri olivat maaliskuun makuja

Talven sitruskausi jatkui maaliskuussa ja se näkyi myös myynneissä. Limen ja Nadorcott-mandariinin myynti kasvoi noin 30 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Myös verigreipin myynti kasvoi.

Maaliskuun menestyjän titteli annetaan kuitenkin makumaailmaltaan uudemmalle tulokkaalle:

– Menestyjäksi voisi nimetä inkiväärin, jonka myynti kasvoi edellisestä vuodesta 47 prosenttia. Yhä useampi siis uskaltautui kokeilemaan sitä ruoanlaittoon. Iloinen yllätys myyntidatassa oli myös uutuustuote Rocha päärynän menestys, Oksa kertoo.

4 vastausta artikkeliin Parsa on nyt parasta – broccoliinista kevään uusi hitti?

  1. Nadia Lund-IIvonen sanoo:

    Ilahtuisin kovasti, jos kauppareissulla satokausituotteet erottuisivat vielä selkeämmin muusta hevi-valikoimasta. Esimerkiksi jokin tunnistettava merkki hintatietojen yhteydessä olisi huippu. Isommissa kaupoissa esille nostoon panostetaan, mutta satokausituotteiden parempaa tunnistettavuutta kaipasin myös ihan tuohon lähi-Alepaankin.

    • Tiina Leppiniemi, SOK sanoo:

      Heippa Nadia,

      ja kiitos palautteestasi, välitän sen oitis meidän hevi-valikoimasta ja Kuukauden satokausituotteet -konseptista vastaaville!

      Kuukauden satokausituotteet -konsepti on tällä hetkellä käytössä Prismoissa ja S-marketeissa. Näissä myymälöissä satokausituotteisiin törmää hevi-osastolla ensimmäisenä ja ne on merkitty muun muassa katosta riippuvilla suurilla julisteilla.

      Konsepti ei ole tällä hetkellä käytössä pienmyymälöissä kuten Alepassa ja Salessa, Konseptin laajentamista niihin kuitenkin mietitään. Joitakin satokausituotteita on tarjolla myös pienissä myymälöissä, mutta suurempi valikoima on suuremmissa myymälöissä.

      Kerromme kuukauden parhaista satokauden tuotteista täällä Patarummussa, mutta suosittelen sinulle myös vierailua Yhteishyvä.fi:ssä, jossa on tarjolla enemmän tietoa kasviksista sekä reseptejä: https://www.yhteishyva.fi/satokausi

      Mukavaa kevättä!

  2. Sissi sanoo:

    Ovatko kaikki myymänne tuotteet eettisesti ja ekologisesti tuotettuja eli työntekijöillä hyvät työolot ja ympärstövaikutukset, mm. maaperän kunto, myrkyt tai ylilannoitus, ko. tuotantomaassa sellaisia, että kuluttaja täällä päässä voi niitä huoletta ostaa?

    • Tiina Leppiniemi, S-ryhmän vähittäiskauppa sanoo:

      Hei Sissi,

      S-ryhmä on tuotteiden kautta kytköksissä viljelijöihin, tehdastyöläisiin ja tuotteiden valmistajiin eri puolilla maailmaa. Olemme sitoutuneet kunnioittamaan ihmisoikeuksia kaikissa toiminnoissamme, ja tehtävämme on varmistaa, että tuotteita valmistetaan ihmisoikeuksia kunnioittaen ja kohtuullisissa työolosuhteissa.

      Olemme koonneet vuosikatsaukseemme napakasti tietoa eettisestä toimintakulttuurista ja ihmisoikeuksista, suosittelen lukemaan lisää täältä: https://www.s-kanava.fi/web/s-ryhma/vuosikatsaus/ihmisoikeudet

Mitä mieltä sinä olet?