Hevipussien kulutus vähenee – kestopussit S-kauppoihin asiakkaiden toiveesta 0

Hedelmien ja vihannesten pakkaukseen tarkoitettujen muovisten pikkupussien kulutus laski S-ruokakaupoissa yli 20 prosenttia vuonna 2017. Kappalemäärissä tämä tarkoittaa 52 miljoonaa pussia vähemmän.

Kulutuksen vähenemiseen on kaksi syytä: pikkupusseihin pakkaaminen kassoilla on vähentynyt ja biohevipussien suosio kasvanut. Biohevipussien käyttö on jopa viisinkertaistunut viimeisen vuoden aikana.

– Muovisten pikkupussien kulutuksen lasku on mahtava uutinen. Laskevat kulutusluvut tukevat hienosti meidän pyrkimystämme vähentää muovipussien määrää, vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman S-ryhmän vähittäiskaupasta iloitsee.

Pikkupussien käyttö alkoi vähentyä muovikassisitoumuksen  myötä.

Loppuvuonna 2016 tehdyllä sitoumuksella kaupat pyrkivät välttämään muovijätteen syntymistä ja vähentämään merten roskaamista.

Kestohevipussi lisää vaihtoehtoja

Alkuvuodesta moniin S-ruokakauppoihin tulee tavallisen hevipussin ja biohevipussin vaihtoehdoksi uudelleenkäytettävä kestohevipussi hedelmien ja vihannesten pakkaamista varten.

– Kestohevipussit tulevat valikoimiin, koska asiakkaat ovat halunneet erilaisia vaihtoehtoja muovipussien oheen. Vaihtoehtojen tarjoamiseen meitä kannustaa myös muovikassisitoumus. Haluamme näin tehdä oman osamme muovimäärän vähentämisessä, Forsman kertoo.

Pussi kauppareissulle uudestaan ja uudestaan

Kestohevipussit löytyvät hevi-osastoilta. Ne ovat perinteisen hedelmäpussin kokoisia valkoisia polyesteripusseja, joissa on sininen nauha sulkemista varten. Pussissa on paikka vaa’asta tulostettavaa tarraa varten.

Pussin voi pestä käsin. Kestohevipussi maksaa 79 senttiä.

– Pussi kannattaa ensin ostaa ja irrottaa siitä kotona laput. Tämän jälkeen sen voi ottaa mukaan kauppareissulle uudestaan ja uudestaan. Itse olen ostanut näitä useampia eri kasviksia varten, Senja Forsman vinkkaa.

Kuva: Yhteishyvä

Mitä mieltä sinä olet?