Halpuuttaminen jatkuu – nyt poimitaan marjoja 3

Katso esimerkkejä halpuutetuista hinnoista täältä

Nyt pyörähtää liikkeelle S-ryhmän ruokakauppojen kahdestoista halpuuttamiskierros. Keskiöön nousevat terveelliset valinnat: pensasmustikat, erilaiset pakastemarjat, pakastekasvikset ja salaattisekoitukset. Hinnat laskevat Prismoissa ja S-marketeissa  ympäri Suomen.

Halpuutuskierros on jatkoa vuoden takaiselle kasvishalpuutukselle. Tavoitteena on edelleen kannustaa suomalaisia syömään enemmän kasviksia. Viime vuoden kasvishalpuutus siivitti kasvisten myynnin S-kaupoissa 4 miljoonan kilon kasvuun.

Nyt painotus on vihannesten lisäksi myös marjoissa.

– Lasten terveellinen syöminen on meille tämän vuoden ykkösteema. Lapsiperheillä pitää olla varaa syödä terveellisesti ja monipuolisesti. Olemmekin nostaneet tälle halpuuttamiskierrokselle tuotteita, joista on helppo surauttaa vaikkapa terveellinen smoothie tai kasata kasvislisuke lautaselle, kertoo S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu.

Näiden lisäksi halpuutetaan kymmeniä arjen perustuotteita. Mukana ovat myös muun muassa sokerittomat marjakeitot, keittojuurekset, juuresleipä, kaurajuoma, tuorepuuro ja luontainen kivennäisvesi. 

Hintojen alentuminen on huomattu

S-ryhmä käynnisti halpuuttamisilmiön tammikuussa 2015. Silloin 81 prosenttia suomalaisista koki, että ruoan hinta on Suomessa liian korkea. Kolmen vuoden aikana luku on laskenut peräti seitsemällä prosenttiyksiköllä 74 prosenttiin.

– Muutos on merkittävä ja se kertoo siitä, että halpuuttamistyö palvelee tarkoitustaan, Ilkka Alarotu pohtii.

Matkan varrella on halpuutettu laajasti peruselintarvikkeita, kasviksia ja erityisruokavaliotuotteita, kuten gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita. Tähän mennessä on halpuutettu useita tuhansia tuotteita.

Viime aikoina on uutisoitu siitä, että ruuan hinta olisi paikoin kallistumassa. Esimerkiksi maidon hinta on noussut.

– Hinnat elävät totta kai myös meillä. Kaupan omasta osuudesta nipistäminen ja kuluttajahintojen alentaminen kuitenkin jatkuu. Halpuuttamista mahdollistaa osaltaan jo lähitulevaisuudessa huippuautomatisoitu Sipoon logistiikkakeskus. Se onkin meille eräänlainen halpuuttamiskone,  kertoo Ilkka Alarotu.

Kuva: Thinkstock

3 vastausta artikkeliin Halpuuttaminen jatkuu – nyt poimitaan marjoja

 1. Metsäläinen sanoo:

  Halpuutus on elämän kurjistamista.
  Kaupoista ei löydy enää kuin halpaa ja huonoa.
  Laadukkaat tuotteet loistaa poissaolollaan.

 2. NN sanoo:

  Annetusta linkistä ei löydy mitään listaa nyt halpuutetuista hinnoista, avautuvalla sivulla banneria klikkaamalla avautuu sama jo esillä oleva sivu uudelleen.
  Mistäs ne nyt halpuutetut tuuotteen löytyy – vanhan ja uuden hinnan kanssa?

Mitä mieltä sinä olet?